Verslag 17 oktober 2017: Workshop Magneet/Dynamo

door

in

Een interessante, leerzame en gezellige herfstavond in Everdingen.

De animo voor de workshop, 17 oktober j.l., was bijzonder groot en zo’n workshop, maar dan weer met een ander aansprekend onderwerp, is gelet op het aantal deelnemers, namelijk nu 24 (leden) aanmeldingen en daadwerkelijke opkomst ad 23 personen, zonder meer voor herhaling vatbaar.!

Het is zonneklaar dat de behoefte aan vergroting van technische kennis/know how groot is. Men kent tenslotte het gezegde: kennis is macht en ook veelzeggend: oefening baart kunst.!!

Uit alle windstreken/de verste hoeken van Nederland, had men de tijd en moeite genomen, deze interessante en leerzame avond bij te wonen. Waarvoor uiteraard, namens het bestuur, hartelijk dank. Arris Kramer wist de complexe materie goed onder woorden te brengen en zeer gedetailleerd uit te leggen/demonstreren, waardoor iedereen ongetwijfeld veel tot redelijk veel heeft opgestoken. Ik weet nu zelfs wat de functie van een sleepring is.! Kortom, zeker voor mij is e.e.a. meer gaan leven  en heb ik de magneet-ontsteking en dynamo weer beter en meer weten doorgronden. Heel nuttig en waardevol, hetgeen menigeen met mij zal en kan beamen.

Mocht iemand een suggestie hebben (onderwerp) voor een volgende workshop, m.b.t. komend jaar/stille seizoen, dan verneem ik dat graag. Suggesties s.v.p. naar rallycoordinator@arielclub.nl  Zelf zal het bestuur ook weer e.e.a. in beraad gaan nemen.
Heeft iemand bijv. de beschikking over een (deels opengewerkt mag ook) Arielmotorbloc.? Welnu, dan kunnen wij daar ook wel een leerzame avond mee vullen.!!?? Zelf wil ik bijv. graag leren hoe de ontsteking af te stellen en een carburateur. Want ik ben bezig, langs de weg der geleidelijkheid, een techneut in spé te worden.!!

Rest mij iedereen een gezond en gelukkig 2018 toe te wensen met o.a. heel veel plezier op een geliefde Ariel motorfiets. 

Verslaggever Rob van Asten.