Ariel Motoren

Historie van het merk Ariel

Een van de meest bijzondere geschiedenissen in de motorrijwielwereld is de ‘Ariel legende’. Zelfs nadat deze motoren sinds 1965 niet meer worden gemaakt, is het merk nog altijd welbekend door de gehele wereld, mede door hun schitterende Ariel 4-cylinder (Square Four), een model dat kenners van klassieke motorfietsen beschouwen als een exemplaar van onvergelijkbare status. De maatschappij heeft ook een benijdenswaardige aantal records in wedstrijdevenementen. De schitterende Ariel 1-cilinder machines wonnen vele trials voor en na de oorlogse dagen.

Lees Verder –>

Motoren in Beeld

De SquareFour, de Red Hunter, de Sloper, zelfs Leger Ariels compleet met mortier – er zijn eigenlijk te veel modellen om op te noemen die de roemruchte geschiedenis van de Ariel heeft geproduceerd. Toch is het ons gelukt deze chronologisch in een visueel overzicht te presenteren.

Lees Verder –>

Virtuele Bieb

Niet écht boeken lenen… maar een virtuele verzameling met inspiratie om het web, boekenbeurzen en antiquariaten af te struinen op jacht naar boeken over Ariel motoren.

Lees Verder –>