Elfsteden Oldtimer Rally

Datum

11 mei 2024

Email

secretariaat@elfstedenoldtimerrally.nl

Website

www.elfstedenoldtimerrally.nl

Wat
Sinds 1985 is de Rally uitgegroeid tot het grootste eendaagse oldtimerevenement van Europa waar maximaal 400 auto’s en 200 motoren aan deelnemen uit Nederland, Belgie, Engeland, Frankrijk en Duitsland. Alleen auto’s en motoren tot en met 1949 kunnen meedoen aan de rally.

Waar
De start vindt plaats in Oudega, Aldewei 1. De route voert vervolgens naar IJlst, Sneek, Leeuwarden, Dokkum, Franeker, Harlingen, Bolsward, Workum, Hindeloopen, Stavoren, Sloten en terug naar Oudega. De lengte varieert tussen de 225 en 235 kilometer, afhankelijk van de route. Het bestuur speelt namelijk graag in op de actuele situatie en verzoeken van gemeenten. In een jaar waarin de Tocht der Tochten per schaats afgelegd wordt, voert de route zo dicht mogelijk langs de schaatsroute.

De rijsnelheid ligt tussen de 28 en 32 km per uur. In de steden zijn verschillende activiteiten georganiseerd ondersteund door live muziek. Op de vrijdagmiddag voorafgaand aan de Rally wordt het inmiddels bekende rondje Gaasterland verreden.