Historie

24 mei 1966 is de Nederlandse Ariel Club opgericht.

In Engeland bestond al voor die tijd een club van bezitters van Ariel motorfietsen. Fransman Jean-Marie Debonneville, bedacht dat zoiets zou in Europa ook opgericht zou kunnen worden. Hij plaatste in een Frans tijdschrift een oproep om in contact te komen met Ariel motorbezitters, met het doel een Franse afdeling van de Engelse Arielclub op te richten… Tot zijn verbazing reageerde 18 man uit Nederland en slechts 3 uit  Frankrijk. Een van de mensen uit Nederland die reageerde was de heer Marijn de Jong uit Rotterdam. In overleg met de heer Debonneville heeft hij toen een oproep geplaatst in het blad ‘Motor’ van 27 augustus 1965, met de volgende tekst:

– “Hebben Arielrijders belangstelling? 
In Frankrijk is een afdeling van de Britse Ariel Ownersclub opgericht. Een van de initiatiefnemers, de heer Jean-Marie Debonneville, Rue de Tilleul, Wattrelos 59, Frankrijk, zou graag in contact komen met Nederlandse Arielrijders. Wie belangstelling heeft, grijpt zijn bal- of andere pen en schrijft! 
Aldus deze oproep.” –

Eerste tekening logo / clubblad

Onder andere reageerden de heren S. Domeyer uit Baarn en A. Kuipers uit Doetichem. De heer de Jong heeft samen met hen gezorgd dat de Nederlandse Arielclub van de grond kwam. 
De toenmalige Importeur van Ariel, de Firma Stokvis te Rotterdam stelde ruimte beschikbaar voor de oprichtingsvergadering van de Nederlandse Ariel Club. Inmiddels viert de club in 2016 alweer haar 50-jarig bestaan. We rekenen er op dat ze in goede gezondheid nog véél ouder zal worden!

Willem Molenaar,
Technisch adviseur & Naslag

– – –
Download de pdf: Correspondentie over de oprichting (volgt nog)
Download de pdf: Verslag van de oprichting (volgt nog)
Download de pdf: Het eerste clubblad (2 Mb)
Download de pdf: De eerste bijeenkomst en clubrally (volgt nog)
Download de pdf: De eerste nieuwjaarsrede (volgt nog)
Download de pdf: Het eerste treffen in Nederland en Engeland (volgt nog)